Uniek sporten

 

Uniek Sporten is hét loket op het gebied van aangepast sporten in de regio Arnhem. De samenwerkende gemeenten (waaronder de gemeente Duiven) willen als onderdeel van Uniek Sporten iedereen met een beperking in de regio aan het bewegen krijgen. Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen. Tijdens het sporten en bewegen werk je aan een goede conditie en bouw je sociale contacten op. Een beperking is zeker geen belemmering om een mooie activiteit te vinden!

Inspirerende verhalen van sporters met een beperking
Op onze website en sociale media delen we regelmatig verhalen van sporters met een beperking. Zij hebben de stap gezet om te gaan sporten of bewegen en vertellen wat het hun allemaal oplevert. Een quote van Uniek Sporten-ambassadeur Mathieu Maanders uit Duiven:
 
“De ziekte van Bethlem zorgt voor zwakte in al je spieren, op eentje na: de hartspier. Dit betekent dat mijn levensverwachting in principe niet in gevaar komt door de ziekte, maar mijn levensstandaard wel. Veel mensen eindigen uiteindelijk in een rolstoel, maar er is wel degelijk iets tegen te doen! Ik kan dankzij mijn verbeterde conditie goed leven met mijn ziekte en de gevolgen ervan uitstellen.”

Wil je graag sporten of bewegen?
Mogelijk vraag jij je af wat de mogelijkheden zijn en of er een activiteit bij zit die jij zou kunnen beoefenen. Misschien wil je een persoonlijk advies of zit je met vragen rondom financiële ondersteuning. Uniek Sporten helpt je bij al dit soort vragen en bij het vinden van een geschikte vorm van sport of bewegen.

Sport- en beweegaanbod
Op onze website www.unieksporten.nl of in onze gratis app kan je zelf zoeken naar een passende activiteit in jouw omgeving. Bij de aanbieder vind je de gegevens van de contactpersoon van het specifieke aanbod. Uiteraard is het mogelijk dat wij het eerste contact leggen. Neem dan gerust contact met ons op.

Samenwerking?
Wij zijn voortdurend op zoek naar samenwerking met organisaties en instellingen die werken met mensen met een beperking. Zo werken we al samen met revalidatiecentra, fysiotherapiepraktijken, zorginstellingen, het (speciaal) onderwijs en natuurlijk sport- en beweegaanbieders om zoveel mogelijk mensen met een beperking structureel te laten sporten en bewegen. Ben jij nieuwsgierig wat wij voor elkaar kunnen betekenen? We komen dan graag met jullie in contact.

Meer informatie?
Onze diensten zijn kosteloos en Uniek Sporten is te bereiken via onderstaande gegevens. Daarnaast is veel informatie te vinden op www.unieksporten.nl.

Beluister het nieuwsartikel
Privacyverklaring