Ruil & Reparatie Kring en SchuldHulpMaatje

Stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers gaat samenwerken met  SchuldHulpMaatje Duiven - Westervoort.

Op 2 mei jongstleden heeft Wethouder Johannes Goossen met een officieel tintje het startsein gegeven voor de samenwerking.  

Om het voor mensen met een hulpvraag gemakkelijker te maken, is er vanaf 2 mei a.s. elke eerste woensdagmiddag van de maand een Maatje aanwezig van 13.30 tot 15.00 uur, bij Stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers.  

Als je schulden hebt, helpt het niet als iemand je geld geeft. Wat je dan nodig hebt is goede hulp. Waarom zij dit doen? Wie zijn geldzaken op orde heeft kan weer genieten van het leven. Dat gunnen ze iedereen. Schulden hebben een enorme impact op iemands leven. Heeft u vragen of wilt U hulp, dan kunt op de woensdagmiddag bij ons langskomen. Ook voor vragen over belastingaangifte, een brief die men niet kan lezen, kortom met vele vragen kunt U op de woensdagmiddag langs komen.

Persoonlijke aandacht en luisteren naar iemands sores, dat alleen al betekent heel veel. Een Maatje heeft een training gevolgd om dit te kunnen doen en er is jaarlijks een bijscholingsprogramma. Ze weten dus waar ze mee bezig zijn.  

 De doelstelling van dit project is het vergroten van de zelfredzaamheid van de hulpvrager door middel van het bieden van sociale en praktische ondersteuning. Dat willen ze bereiken door hulpvragers te koppelen aan een vrijwilliger, een Maatje die hem/haar sociale en praktische ondersteuning aanbiedt. 

 

De koffie/thee staat altijd klaar, en wilt U een gesprek dan kan dit geheel vrijblijvend en in een aparte ruimte één op één met een Maatje. Natuurlijk zijn onze eigen vrijwilligers er voor reparaties van elektrische apparaten, kleding, fietsen, etc. van 13.00 tot 16.00 uur, in De Boomgaard Schoolstraat 9 te Duiven. Onze websites; www.ruilkringdeliemers.nl  - www.maatjesvoorelkaar.nl

Beluister het nieuwsartikel
Privacyverklaring